Nis

Okulumuzda dün sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı.Kazanan sınıflarımızı tebrik ediyoruz.Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.Kazanan sınıflarımız :

5/A

6/B

7/C

Nis

Okulumuzun 6/C sınıfından Neslihan Bayuk, Kur'an-ı Kerim dersi etkinlikleri kapsamında başarı gösterdiğinden dolayı öğrencimiz öğretmeni tarafından ödüllendirildi.

Nis

Kızılayın eğitime destek amacıyla sunduğu ücretsiz online eğitimlerimize 8. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte katıldık. Öğrencilerimiz bu eğitim sayesinde LGS sınavına yönelik eksik konularını tamamladı. Ayrıca bol soru çözümu sunan bu online eğitim, öğrencilerimiz konularını daha iyi pekiştirerek sınava daha emin adımlarla ilerlemelerine yardımcı oldu. Projenin yürütücülüğünü yapan Fen Bilgisi öğretmeni Sayın Dilek Ekinci Hocamıza ve Kızılay'ın yetkililerine teşekkür ederim.

Mrt

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Veysel Şimşek ve Türkçe Öğretmeni Sibel Müjdecioğlu belirli gün ve haftalar kapsamında "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü" İle ilgili öğrencilere bilgilendirmeler yaptılar ve okulumuz panosunu görseller ile süslediler.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Oku-Yorum Projesi kapsamında dereceye giren öğrencilerimiz ile bovling etkinliği düzenleyerek eğlenceli zaman geçirdik.

Mrt

7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle okul tanıtımı kapsamında Batman Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleştirdik.  Öğrencilerimiz okuldaki sosyal, kültürel ve akademik faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Mrt

EBAP projesi kapsamında 2. dönemde de öğrenci ve yazar buluşmalarına devam ettik.Bu kapsamda 1 Mart 2024 cuma günü saat 14.00' de Edebiyatçı Dr. Ahmet KARA ile öğrencilerimiz bir araya geldiler.Dr. Ahmet bey, öğrencilere İlim, Terbiye ve Şiir konusunda seminer verdi.Dr. Ahmet bey divan edebiyatındaki değerli şairlerden ve günümüz şairlerden ve şiirlerinden güzel beyitler ve dörtlükler okudu.Emegi geçen herkese teşekkür ederiz.